latinica  ћирилица
25/05/2018 |  20:28 | Аутор: Б92

Новак у Паризу креће од Дурта да Силве

Новак Ђоковић учешће на Ролан Гаросу почеће дуелом са Рожеријом Дутром да Силвом.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/intebnlditalia) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/intebnlditalia)

Пројектован жреб Новака Ђоковића:

Р1 – Рожерио Дутра да Силва
Р2 – Давид Ферер
Р3 – Роберто Баутиста Агут
Р4 – Григор Димитров
1/4 финале – Давид Гофан
1/2 финале – Доминик Тим/Александер Зверев
финале – Рафаел Надал

Биће то други окршај Србина и Бразилца, а Новак је добио једини досадашњи – прије шест година у другом колу УС Опена (6:2, 6:1, 6:2).

Да Силва, тренутно 132. играч свијета, успио је да прескочи све три препреке у квалификацијама, а у одлучујућем мечу био је бољи од Чеха Зденека Колара са 2:0 (6:0, 6:4).

Уколико буде успјешан на старту другог Гренд слема сезоне, Ђоковић би у другој рунди могао на мегдан Давиду Фереру из Шпаније.

Што се осталих српских представника у Булоњској шуми тиче, дјеловало је да ће Ласло Ђере имати номинално најлакшег противника, јер је и њему био предвиђен дуел са квалификантом, али се на крају испоставило да је то Мартин Клижан, који је недавно поразио управо Новака, а у квалификацијама за РГ елиминисао Миломира Кецмановића.

С друге стране, Душан Лајовић ће на мегдан Јирију Веселом из Чешке, а најтежи задатак имаће Виктор Троицки у виду петог на АТП листи – Бугарина Григора Димитрова.

Ролан Гарос на програму је од 27. маја до 10. јуна, игра се за наградни фонд од 39.197.000, а титулу брани Рафаел Надал.