latinica  ћирилица
25/05/2018 |  15:03 ⇒ 16:20 | Аутор: СРНА

Владо Ђајић именован за генералног директора УКЦ-а

Влада Српске именовала је Владу Ђајића за генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
др Владо Ђајић, директор УКЦ РС - Фото: РТРС
др Владо Ђајић, директор УКЦ РСФото: РТРС

Ова одлука објављена је јуче у Службеном Гласнику Републике Српске и самим тим ступа на снагу данас, саопштено је из УКЦ Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је у посљедњих годину дана, од када Ђајић обавља функцију вршиоца дужности генералног директора, урађено много на стабилизацији пословања УКЦ-а, а након дужег времена први пут се исплаћују бруто плате и превоз за раднике.

У саопштењу се додаје да пословодство УКЦ-а константно улаже у знање медицинског особља путем организованих едукација из свих медицинских области у еминентним европским здравственим центрима.

"Успјели смо довести и најбоље стручњаке из региона као сараднике и самим тим олакшали лијечење нашим пацијентима који већину здравствених услуга имају на једном мјесту", истиче се у саопштењу.

Из УКЦ наводе да очекују историјски моменат - завршетак реконструкције и изградње УКЦ Републике Српске са којим постају најмодернија болница у региону.

"Са пресељењем хирургије са локације у центру града на локацију Паприковац тежимо да будемо водећи регионални здравствени центар који има најстручнији кадар, најбољу опрему и простор, а све с циљем побљшања здравствене услуге нашим пацијентима", додаје се у саопштењу.