latinica  ћирилица
25/05/2018 |  14:58 ⇒ 21:54 | Аутор: СРНА

У суботу топло и промјенљиво, повремено са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ у суботу се очекује топло и промјенљиво вријеме, уз повремену кишу и пљускове са грмљавином.

Ујутро ће бити претежно суво, на сјеверу облачно, а у осталим предјелима сунчаније, уз мало облака, док је око ријека могућа пролазна магла.

Прије подне на сјеверу, дуж ријеке Саве, могућа је пролазна јача облачност која ће донијети повремену кишу и пљускове са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана пљускови ће се јавити на западу и премијештаће се ка истоку, док ће на крајњем сјеверу и југу остати суво и сунчано.

И даље ће бити услова за јаче пљускове понегдје, а могућа је и појава града.

Дуваће слав вјетар, при пљусковима умјерен, источни или промјенљив.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, на југу до 18, а највиша дневна температура од 22 до 28, на југу до 32 степена Целзијусова, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена данас у 14.00 часова: Хан Пијесак 15 степени, Соколац 18, Калиновик 20, Гацко и Невесиње 22, Крупа на Уни 24, Сребреница 25, Бањалука, Билећа и Фоча 26, Бијељина, Требиње и Добој 27 и Вишеград 28 степени Целзијусових.