latinica  ћирилица
25/05/2018 |  13:50 ⇒ 16:11 | Аутор: РТРС

Изборна скупштина Рукометног савеза Српске 27. маја

На приједлог Регионалног савеза Бањалука четири регионална рукометна савеза из Српске – регија Бањалука, Приједор, Бијељина и Херцеговачко-романијска, одлучили су 22. маја, у Дервенти, да јединствено предложе кандидата Дамира Ћопића за предсједника Рукометног савеза Републике Српске.
Рукомет - Фото: РТРС
РукометФото: РТРС

Изборна Скупштина Рукометног савеза Републике Српске биће одржана 27. маја у Бањалуци на којој ће бити изабрано ново руководство Рукометног савеза Републике Српске, чланови Управног одбора РС Српске, као и чланови Управног одбора БиХ из српског народа.

Иако наведена четири регионална рукометна савеза нису била сагласна са термином одржавања Скупштине РСРС, одлучили су да присуствују и предложе најквалитетније кандидате који ће у наредном периоду, на најбољи начин, радити за добробит рукомета у Републици Српској.

Опредијелили су се за унапређење рукометног спорта како у Републици Српској, тако и у БиХ, сматрајући да имају способне кадрове, спремне да се ухвате у коштац са новонасталом ситуацијом у Рукометном савезу БиХ.

Одраније је познато, да је Регионални савез Добој предложио Маринка Умичевића за предсједника Савеза РСРС.

Извор: sportdc.net