latinica  ћирилица
25/05/2018 |  13:13 ⇒ 13:13 | Аутор: СРНА

Давидовић: Пливачки митинг - манифестација од значаја за Српску

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је да је 11. Пливачки митинг "Бањалука опен 2018", који ће у наредна два дана бити одржан у Бањалуци, препознат као изузетно важна спортска манифестација због чега је уврштен у манифестације од значаја за Републику Српску.
Пливање - Фото: РТРС
ПливањеФото: РТРС

"На овај начин Република Српска показује да има квалитетну инфраструктуру за одржавање оваквих великих пливачких манифестација и да имамо људе који су способни као организатори да организују овако врхунска такмичења, што је изузетно важно и тиме показујемо нашу јачину и квалитет у спорту", рекла је Давидовићева.

Она је на конференцији за новинаре поводом одржавања овог спортског спектакла изјавила да број такмичара показује квалитет такмичења, нагласивши да је Пливачки клуб "Олимп" из Бањалуке, који је организатор митинга, један од најбољих пливачких клубова у Српској.

Према њеним ријечима, овај клуб има групе пливача који се баве корективним пливањем, рекреативним пливањем, те велику школу пливања, што је посебно важно јер је "изузетно важно да свако дијете и млади човјек у Српској треба да зна да плива".

Давидовићева је рекла да Министарство породице, омладине и спорта подржава овај турнир финансијски ове године са 11.000 КМ и пожељела сваки успјех организатору и турниру.

Вршилац дужности предсједника Пливачког клуба "Олимп" Жељко Панић рекао је да ће Пливачки митинг "Бањалука опен 2018" окупити у наредна два дана око 430 одраслих такмичара из 12 земаља свијета.

Панић је рекао да је Пливачки клуб "Олимп" 11. годину организатор овог пливачког митинга који је ове године најмасовнији.

Према његовим ријечима, ову спортску манифестацију ове године подржаће и Влада Републике Српске, на челу са премијерком Жељком Цвијановић која ће овај спортски догађај сутра званично отворити.

Панић је рекао да ће на митингу учествовати пливачи из бивших југословенских република, посебно издвојивши Србију и Словенију из којих долази велики број такмичара, као и пливачи из Канаде, Мексика, Колумбије, Литваније и Турске.

Он је рекао да ће бити организован директан пренос финалних трка првог дана такмичења у сарадњи са медијским покровитељем митинга, Радио-телевизијом Републике Српске.

Панић је истакао да је за организовање пливачког митинга на овом нивоу потребно 35.000 КМ.

Ову манифестацију подржава и град Бањалука, а координатор за спорт у Градској управи Дејан Травар рекао је да је Пливачки клуб "Олимп" од великог значаја за пливање у Бањалуци, те да је ова манифестација проглашена манифестацијом од посебног значаја за град.

Портпарол компаније "М:тел" Јелена Максимовић рекла да је "М:тел" као друштвено одговорна компанија пријатељ ове манифестације од прве године, нагласивши да се она из године у годину развија и расте и има све већи број такмичара.

"Бањалука је у мају препуна мнифестација које промовишу праве вриједности, здрав живот, спортски дух, а компанија `М:тел` у оквиру свог друштвено одговорног пословања промовише исте те вриједности и стоји иза већине оваквих манифестација", рекла је Максимовићева.

Овогодишњи промотери међународног митинга су пливачи "Олимпа" Никола Бјелајац и Ади Мешетовић, који су захвалили свом клубу који им је омогућио да постану промотери митинга.

Бјелајац је рекао да је допутовао из Америке да подржи ову манифестацију, истичући да је почаствован тиме што је промотер манифестације која је ове године такмичарски изузетно јака.

Мешетовић је рекао да је пливање на маргинама што се тиче спорта, истичући да су неки други спортови више заступљени у медијима.

"Чињеница да долазе пливачи из 12 земаља доказује колико се вриједно радило да се ова традиција устали и да сви са одушевљењем долазе у Бањалуку", додао је Мешетовић.

Он је истакао да ће чланови клуба "Олимп" урадити све што могу да постигну најбоље резултате.