latinica  ћирилица
25/05/2018 |  08:22 | Аутор: СРНА

Пјонгјанг и даље спреман за разговоре са Вашингтоном

Власти Сјеверне Кореје и даље су спремне за разговоре са САД, упркос одлуци америчког предсједника Доналда Трампа да откаже састанак са сјевернокорејским лидером Ким Џонг Уном, који је био планиран за 12. јун, јавила је јужнокорејска новинска агенција Јонхап.
Доналад Трамп и Ким Џонг Ун - Фото: AP
Доналад Трамп и Ким Џонг УнФото: AP

Замјеник министра спољних послова Сјеверне Кореје Ким Кје Гвон изјавио је да у Пјонгјангу желе да још једном дају до знања Вашингтону да имају намјеру да у било које вријеме разговарају са САД, како би се ријешио проблем.

Он је рекао да Трампова одлука показује обим анимозитета који и даље постоји у односима Сјеверне Кореје и САД и наглашава потребу за састанком двојице лидера, јавио је ТАСС.

"Наш циљ и жеља су да учинимо све што можемо за мир и стабилност Корејског полуострва и људског рода остаје непромијењен и имамо жељу да понудимо САД вријеме и прилику", рекао је Ким Кје Гвон.

Трамп је раније саопштио лидеру Сјеверне Кореје одлуку да откаже самит који је требало да се одржи 12. јуна у Сингапуру.

Амерички предсједник је јуче изјавио да је Сјеверна Кореја "пропустила велику прилику за трајни мир", али је истакао да је спреман за разговоре са Пјонгјангом у будућности