latinica  ћирилица
24/05/2018 |  12:15 ⇒ 20:43 | Аутор: СРНА

Код осумњиченог за убиство у Лопарама пронађен арсенал оружја

Код осумњиченог за убиство у Лопарама чији су иницијали Ђ.Б. /27/ полиција је пронашла већу количину оружја, муниције и минско-експлозивних средстава, који су данас приказани на конференцији за новинаре у Полицијској управи /ПУ/ Бијељина.

Начелник ПУ Жарко Ћосић похвалио је сарадњу са полицијом Брчко дистрикта у овом случају убиства које је расвијетљено у року од 24 часа.

Он је подсјетио да је полицији у четвртак, 17. маја, пријављено да се лице Л.С. /24/ два дана раније у 22.00 часа удаљило од куће у насељу Јабланица у Лопарама, а да је у петак, 18. маја, ухапшен Ђ.Б. из истог мјеста који је признао убиство извршено у породичној кући 15. маја и уклањање тијела у напуштени објекат, гдје је и пронађено.

Представљајући резултате рада полиције у априлу, Ћосић је рекао да је стање безбједности задовољавајуће и да су евидентирана 93 кривична дјела, међу којима 81 дјело у области општег криминалитета, четири случаја злоупотребе дроге, четири привредног криминала и два кривична дјела против безбједности саобраћаја.

Тужилаштвима су за кривична дјела пријављена 72 лица, међу којима два малољетна, а истакнуто је и да је број крађа у априлу уполовљен у односу на исти период прошле године.

У 37 случајева нарушавања јавног реда и мира тужилаштвима је пријављено 70 извшилаца, међу којима је један малољетник.

Безбједност саобраћаја у априлу оцијењена је као повољна, а евидентирано је 80 саобраћајних незгода у којима није било погинулих, али је била једна незгода са тешким повредама, у односу на 11 у истом периоду прошле године