latinica  ћирилица
24/05/2018 |  11:45 ⇒ 12:13 | Аутор: РТРС

Педагошки факултет у И. Сарајеву обиљежава 25 година рада

Педагошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву, који ове године обиљежава 25 година рада, постао је важан ресурсни центар за популациони развој.
Педагошки факултет у И. Сарајеву - Фото: РТРС
Педагошки факултет у И. СарајевуФото: РТРС

Кроз низ ван-наставних активности остварује сарадњу са бројним невладиним организацијама, међу којима се издваја Удружење "Породични круг".

Удружење породични круг, чији су оснивачи и чланови професори Педагошког факултета у Бијељини, организује манифестацију "Породични дани", школе родитељства, програм психосоцијалне помоћи за стара лица и друге програме чији је циљ да помогну у превазилажењу проблема савремене породице.

- Ми заиста се трудимо свим својим снагама да помогнемо тамо гдје осјетимо да је криза када је у питању породица, кад су у питању дјеца - каже Слађана Миљеновић, предсједница УО Удружења "Породични круг".

У сарадњи са школским и предшколским установама и стручним удружењима одржана је и панел дискусија "Изазови и дилеме савремене породице – породица партнер васпитно-образовне установе" на којој је указано на потребу унапређења сарадње родитеља и просвјетних радника. Студенти Педагошког факултета укључени су у све ваннаставне активности.

- То и јесте поента да са Педагошког факултета долазе професори и сутра излазе студенти који ће поред овог уско професионалног дијела бити компетентни за разне друге ствари и бити хумани људи - напомиње Далибор Стевић, декан Педагошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

На Педагошком факултету Универзитета у Источном Сарајеву који ће 1. јуна промоцијом 20. генерације професора разредне наставе обиљежити 25 година постојања и рада недавно је формиран и научни центар за популациони развој.