latinica  ћирилица
23/05/2018 |  16:42 | Аутор: СРНА

Шкрба: Измјене Изборног закона не смију да задиру у Српску

Представник ПДП-а на данашњем састанку са члановима Венецијанске комисије Сава Шкрба изјавио је Срни да је пренио став ПДП-а да било какве измјене Изборног закона БиХ не смију да задиру у Републику Српску – ни политички, ни територијално.
Сава Шкрба - Фото: СРНА
Сава ШкрбаФото: СРНА

- Централна проблематика Изборног закона односи се на Федерацију БиХ и треба се рјешавати искључиво између партнера у том ентитету и не може утицати на Републику Српску - нагласио је Шкрба.

Он је истакао да је за ПДП посебно значајно да се дефинише комплетно попуњавање Дома народа ФБиХ у коме већ дуго није конституисан клуб Срба.

Како Срна сазнаје, данас је у разговорима са Венецијнском комисијом СДС требало да представља Александра Пандуревић, која се није појавила.

Члан Главног одбора СНСД-а Лазар Продановић истакао је, у разговорима са члановима Венецијанске комисије, да је кључ рјешења договора о измјенама Изборног закона БиХ, прије свега, да СДА и ХДЗ БиХ нађу минимум заједничког интереса.

Делегација Венецијанске комисије, савјетодавног тијела Савјета Европе, јутрос је одржала састанак са предсједником Централне изборне комисије БиХ Иреном Хаџиабдић, а након састанка није било изјава.

Јуче је у Делегацији ЕУ у Сарајеву одржан заједнички састанак чланова Венецијанске комисије са представницима политичких странака из Федерације БиХ.

Данас су први пут у разговоре о измјени Изборног закона БиХ укључени и представници српских странака.