latinica  ћирилица
23/05/2018 |  15:22 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

У Бијељини отворена канцеларија Омбудсмана за дјецу

У Бијељини је данас отворена канцеларија Омбудсмана за дјецу, чији ће рад бити у функцији подршке унапређењу положаја дјеце, породица и институција које се баве потребама и проблемима дјеце.

Канцеларија је отворена на иницијативу посланика СНСД-а у Народној скупштини Милице Ловрић, која је предложила да град обезбиједи средства за отварање, што је градска Скупштина једногласно подржала.

"Омбудсман за дјецу осим што поступа по пријавама грађана поступа и по службеној дужности и из медија омбудсман за дјецу сазнаје о многим повредама права дјетета", каже Драгица Радовић, омбудсман за дјецу Републике Српске.

"У Бијељини постоје миграције становништва из источног дијела Републике Српске, и то нарочито млади брачни парови са дјецом који су у стању социјалних потреба тако да се и породица и дјеца налазе у ризику. Такође, на подручју града Бијељина налазе се бројне оргнизације и институције које се баве дјецом, тако да омбудсман као институција може да да велику подршку", истиче Милица Ловрић, посланик у НСРС.