latinica  ћирилица
23/05/2018 |  13:59 ⇒ 18:46 | Аутор: СРНА

Сребреница - подстицај за ново радно мјесто 3.500 КМ

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић данас је потписао уговоре о додјели подстицајних средстава вриједности 73.500, са 13 привредника из ове општине који су отворили укупно 21 радно мјесто.
Сребреница - потписивање уговора - Фото: СРНА
Сребреница - потписивање уговораФото: СРНА

Грујичић је рекао да општина Сребреница жели да стимулише развој и проширење привредних дјелатности, отварање нових радних мјеста и запошљавање, те да је обезбиједила 100.000 КМ за подстицај малим предузећима, занатским и другим услужним радњама за пријем нових радника.

Он је навео да подстицај за свако ново радно мјесто износи 3.500 КМ и додао да очекују да ће још четири послодавца комплетирати документацију за потписивање уговора за додјелу преосталих средстава за ново запошљавање.

Грујичић је честитао привредницима који су потписали уговоре и пожелио им да наставе да развијају и проширују дјелатност, како би идуће године отварали нова радна мјеста и добили подстицаје.

Он је истакао да је ова година у Сребреници проглашена годином запошљавања и да очекује да ће до краја ове или до половине идуће године бити отворена три нова предузећа која ће запослити око 150 радника.

"У протеклих 18 мјесеци у установама и привреди ове општине запослено је око 100 радника. Ове године ће почети са радом фабрика столица, док ће се почетком идуће године отворити мљекара и фабрика за производњу камене вуне, које ће запослити око 150 радника", рекао је Грујичић.

Он је додао да се очекује да ће још привредних субјеката организовати производњу на подручју општине и да ће број новозапослених бити већи.