latinica  ћирилица
23/05/2018 |  13:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Арсенал потврдио, Емери насљедник Венгера

Шпанац Унај Емери нови је менаџер лондонског Арсенала, потврдио је фудбалски клуб са Емирејтса.

Узбуђен сам што ћемо радити заједно и желим да свима који воле Арсенал подарим посебне тренутке и успомене, рекао је Емери.

Емери долази у Лондон након што је две године био тренер Пари Сен Жермена, гдје је освојио седам трофеја (једна титула шампиона Француске), али без значајнијег успјеха у Лиги шампиона.

 Управа Арсенала изабрала је 46-годишњег тренера да наслиједи легендарног Арсена Венгера који је отишао послије 22 године проведене у клубу. Емери је у изјави за званични сајт клуба рекао да се веома радује новом изазову.

"Одушевљен сам што се придружујем једном од највећих клубова у овој игри. Арсенал је познат и вољен широм свијета због свог стила игре, своје посвећености младим играчима, фантастичном стадиону, начину на који се клуб води. Веома сам узбуђен што сам добио одговорност да покренем ово важно ново поглавље у историји Арсенала. Упознао сам власнике и руководиоце и јасно је да имају велике амбиције за клуб и посвећени су будућем успјеху. Узбуђен сам што ћемо радити заједно и желим да свима који воле Арсенал подарим посебне тренутке и успомене", рекао је Емери.

Претходно, Емери је имао пуно успјеха у Севиљи освајањем чак три трофеја Лиге Европе у низу, а водио је и московски Спартак, Валенсију, Алмерију и нижелигаша Лорка Депотриву.