latinica  ћирилица
23/05/2018 |  08:01 ⇒ 13:12 | Аутор: СРНА

Савјет министара о извршењу буџета за прошлу године

Савјет министара требало би данас да разматра извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза за прошлу годину.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

На дневном реду је и нацрт одлуке о ратификацији Споразума о зајму - Пројекат реструктурисања "Жељезница Републике Српске" између БиХ и Међународне банке за обнову и развој.

Требало би да буде разматран и нацрт одлуке о ратификацији Споразума између Савјета министара и Владе Македоније о условима путовања држављана двије земље, најављено је из Савјета министара.

На дневном реду су и нацрт споразума о финансирању Програма активности прекограничне сарадње БиХ-Црна Гора 2015-2017 за прошлу годину између ЕУ, БиХ и црногорске Владе, са основама за покретање поступка за закључивање споразума, као и нацрт основа за вођење преговора и закључивање споразума између Савјета министара и Владе Кувајта о сарадњи у области борбе против криминала.

На дневном реду је и приједлог одлуке о одобравању средстава текуће буџетске резерве буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за ову годину, као и приједлози програма рада за 2018. годину Одбора за жалбе полицијских службеника.