latinica  ћирилица
23/05/2018 |  07:59 ⇒ 12:41 | Аутор: СРНА

Голићева данас у Маглају и Теслићу

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, као контакт особа БиХ за Зелени климатски фонд, састаће се данас у Маглају са амбасадором Шведске у БиХ Андерсом Хагелбергом и представницима УНДП-а поводом свечаног завршетка радова на модернизацији јавне расвјете у овој федералној општини.
Сребренка Голић - Фото: РТРС
Сребренка ГолићФото: РТРС

Голићева ће се са Хагелбергом састати у 10.30 часова у кабинету начелника општине Маглај, саопштено је из Министарства просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске.

У 11.00 часова предвиђено је откривање плоче са посветом у парку преко пута зграде општине Маглај, као и изјаве за медије.

Голићева ће данас у Блатници, општина Теслић, присуствовати свечаности поводом завршетка радова на реализацији мјера енергетске ефикасности у Основној школи "Доситеј Обрадовић".

Откривање плоче са посветом и изјаве за медије предвиђене су у 13.00 часова, након чега ће ученици ове школе извести пригодан програм.

Модернизација јавне расвјете у Маглају и енергетска санација школе у Блатници реализовани су у оквиру пројекта Зелени економски развој, који реализује УНДП уз финансијску подршку Владе Шведске, Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске и Фонда за заштиту околиша Федерације БиХ.

Партнери у реализацији активности овог пројекта у Републици Српској, осим Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност, су Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Министарство просвјете и културе и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.