latinica  ћирилица
22/05/2018 |  12:39 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

"Допунско писмо намјере шаље поруку да је аранжман жив"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Теслићу да се аранжман са ММФ-ом одржава, да се не повлаче средства и, када је ријеч о Писму намјере, да ту нема никаквих проблема.

"Ми смо већ раније имали и преговоре и разговоре, скоро смо имали састанак са представницима ММФ-а тако да је тај дио апсолутно усаглашен", нагласила је она.

Цвијановићева је појаснила да се не повлаче средства већ се одржава аранжман са ММФ-ом, чији су представници свјесни да сада није неко вријеме када треба да се успостављају неки конкретни рокови јер предстоје избори у БиХ, изборна кампања, а током љета неће радити ни парламенти.

"Али, ово је било важно због тога што они могу да упуте сада допунско Писмо намјере свом борду директора, чији ће састанак бити крајем јуна, и да кажемо да је аранжман жив", појаснила је Цвијановићева.

"Све што је тамо /Писму намјере/ испостављено биле су ствари које су претходно дефинисане нашом економском политиком, а они усвојили као поприлично добар приступ да радимо укупну консолидацију и наших финансија, али исто тако да стабилизујемо друштво, искорачимо према пословној заједници, али и према радницима", рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила добром сарадњу са ММФ-ом, додавши да ту није било тешких ствари.

Што се тиче осталих ствари у вези са расподјелом средстава, а о којима није поостигнут споразум, мислећи на Управни одбор Управе за индиректно опорезивање, Цвијановићева је изразила наду да ће споразум некада бити постигнут.