latinica  ћирилица
21/05/2018 |  21:53 ⇒ 22/05/2018 | 12:03 | Аутор: РТРС

Додик: Сарајево жели да БиХ буде муслиманска земља

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у емисији "Укрштеница" да је Босна и Херцеговина у перманентној кризи која је додатно продубљена све већим бројем миграната који улазе у земљу.

Додик је оцијенио да је мигрантска криза генерисана лошим одлучивањем у Савјету министара БиХ.

"У Републици Српској се не може стационирати стотину хиљада избјеглица, јер то може проузроковати бројне проблеме и дестабилизовати безбједносну ситуацију. У том погледу апсолутно је недопустив такав сценарио и то нема везе са ксенофобијом", рекао је Додик.

Он оцијенио је да сарајевска структура, досељавањем Сиријаца, Авганистанаца и других муслимана, настоји да у БиХ ојача структуру и да за четири, пет или десет година пише - да је БиХ већински бошњачка и муслиманска земља.

"То Сарајево ради. Неко је дао сигнал мигрантима да крену. Што нису раније ишли, прије пет година, прошле године? Зар неко мисли да се ово одједном десило. Прије десет, 15 година су стране дипломате говориле да ће се овдје ствари рјешавати јер ће неки народ доћи са стране и ојачати овдје структуре... Нека говоре шта хоће, увјерен сам да је то истина", рекао је Додик.