latinica  ћирилица
21/05/2018 |  14:23 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Вучић: Захвалност Бакуу за подршку територијалном интегритету Србије

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је у Бакуу да Србија и Азербејџан немају отворених питања и да се међусобно подржавају када је ријеч о питању очувања територијалне цјеловитости и интегритета.
Александар Вучић и Илхам Алијев - Фото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Александар Вучић и Илхам АлијевФото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

Он је након састанка са предсједником Азербејџана Илхамом Алијевим, захвалио за подршку територијалном интегритету Србије, те нагласио да је Србија заинтересована за унапређење сарадње у што више сфера.

"Изградња саобраћајница, сарадња у областима здравства, спорта, културе... у свим тим областима можемо да досегнемо далеко више нивое", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са Алијевим.

Он је додао да је могућа и војно-техничка и војно-образовна сарадња.

Вучић је рекао да ће ускоро бити одржана сједница Мјешовитог комитета двије државе послије дуже времена, преноси РТС.

Предсједник Србије позвао је предсједника Азербејџана Алијева да посјети Београд.

Вучић је данас допутовао у Баку, гдје му је приређен свечани дочек, након чега су услиједили састанци и потписивање билатералних докумената.

Двојица предсједника разговарала су "у четири ока", а након тога одржан је пленарни састанак двије делегације.

Са Вучићем у Бакуу су министри грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, правде Нела Кубуровић, здравља Златибор Лончар и рударства и енергетике Александар Антић.

Вучић ће се састати и са азербејџанским премијером Новрузом Мамадовом.

Он ће се сутра, другог дана посјете, састати са предсједником парламента Азербејџана Октајом Асадовом, као и са азербејџанским привредницима.

Током боравка у Бакуу, Вучић ће присуствовати отварању "Центра за српски језик и културу", гдје ће му бити уручен почасни докторат Азербејџанског универзитета за језике