latinica  ћирилица
21/05/2018 |  12:34 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

Богданић на скупштини Свјетске здравствене организације

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић учествује у Женеви на редовном засједању 71. скупштине Свјетске здравствене организације које је почело данас и траје до суботе, 26. маја.
Драган Боганић - Фото: РТРС
Драган БоганићФото: РТРС

Највише пажње посвећено је дјеловању Свјетске здравствене организације, стратегијама и политикама за нареди период, а неке од тема састанка су миленијумски развојни циљеви и универзална здравствена покривеност, саопштено је из Министарства.

Свјетска здравствена организација ове године спроводи низ глобалних активности под мотом "Здравље за све", што подразумијева што доступнију здравствену заштиту за становништво.

Током засједања Свјетске здравствене скупштине дискутоваће се и о припремљености земаља за пандемијски грип, имунизацији, превенцији и контроли незаразних болести, менталном здрављу, исхрани дојенчади и дјеце, као и превенцији дјечијих повреда и јачању здравствених система.

Богданић се овом приликом сусрео са директором Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу Жужаном Јакаб и разговарао о будућој сарадњи.

Свјетска здравствена скупштина је редовни годишњи састанак представника 194 земље чланице Свјетске здравствене организације, надлежни орган за доношење одлука Свјетске здравствене организације.