latinica  ћирилица
21/05/2018 |  12:25 | Аутор: СРНА

Трнинић: Уважити ставове из Српске

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас Срни да Српска одређује приоритете и спроводи пројекте који се односе на изградњу ауто-пута Београд-Сарајево, а не ниво БиХ.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Говорећи о писму намјере о изградњи ауто-пута Београд-Сарајево, које су јуче у Сарајеву потписали министар комуникација и транспорта БиХ Исмир Јуско и министар саобраћаја, поморства и комуникација Турске Ахмет Арслан, Трнинић је рекао да ниво БиХ нема надлежности за реализацију тог инфраструктурног пројекта.

"Писмо намјере нема никакву тежину док не буде постигнут договор са Републиком Српском. Федерација БиХ може почети са реализацијом пројеката, али нико не може одлучивати о Српској", додао је Трнинић.

Он је подсјетио да Република Српска у стратешким документима има дефинисане трасе и пројекте за ауто-пут према Београду.

"Имамо више пројеката који не искључују један други и план је да до 2030. године буду реализовани. Један од пројеката се односи на изградњу ауто-пута од Источног Сарајева, према Сокоцу, затим Рогатици, Вишеграду и до границе са Србијом", навео је Трнинић.

Он је поновио да у БиХ мора постојати договор о свему, па и о изградњи инфраструктуре.