latinica  ћирилица
21/05/2018 |  11:37 | Аутор: СРНА

Позитивна мишљења Главне службе за ревизију за Фонд ПИО

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске добио је од Главне службе за ревизију јавног сектора Српске за прошлу годину позитивна мишљења о финансијским извјештајима и усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима са значајним законским и другим прописима.
Фонд ПИО - Фото: РТРС
Фонд ПИОФото: РТРС

Главна служба за ревизију јавног сектора вршила је финансијску ревизију Фонда ПИО Српске од јануара до маја, саопштено је из Фонда.

Фонд ПИО Српске, као једна од највећих институција Републике Српске са изузетно сложеним системом пословања пословница у 54 општине, шест филијала и централне службе, по други пут заредом /за 2016. и 2017. годину/ добија позитивно мишљење о свом финансијском и пословању усклађеном са законским прописима.

Позитивни извјештаји Главне служба за ревизију јавног сектора Републике Српске потврда су системског и тимског рада у складу са законском регулативом и међународним рачуноводственим стандардима у Фонду ПИО Српске.

Истовремено, наводе у Фонду, то је и обавеза за све запослене да наставе са сталним побољшањем квалитета рада и унапређења пословања, примјењујући савремене методе и технологије.

"Брз, оперативан, правовремен и квалитетан сервис за више од 300.000 осигураника и 260.000 корисника права, циљ је свих запослених у Фонду ПИО Српске", наводи се у саопштењу.

Позитивним мишљењима ревизије, те егзактним мјерењима задовољства услугама Фонда међу осигураницима и корисницима права, потврдило се, истичу у Фонду, да је Фонд ПИО једна од најефикаснијих институција Републике Српске, што га сврстава у ред модерног сервиса грађана у јавној управи.