latinica  ћирилица
20/05/2018 |  20:07 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Успјех домаћих произвођача на Новосадском сајму пољопривреде

Запажен успјех наших произвођача на Пољопривредном сајму у Новом Саду. У Српску се враћају са четири велика шампионска пехара и бројним наградама. Највећа сајамска изложба у југоисточној Европи окупила је 1.500 излагача из 30 земаља.

Новитете су представили најпознатији свјетски произвођачи пољопривредних производа и механизације. Иако су имали скромнији наступ него прошле године, наши произвођачи показали су да квалитетом производа не заостају за свјетским. Витинка из Козлука освојила је највеће признање, велики шампионски пехар.

- Витинка константно ради на побољшању квалитета производа и трудимо се да будемо најбољи, што смо освајањем шампионског пехара у категорији безалкохолних пића и минералних вода, и потврдили - истакла је Тамара Томић, представник овог предузећа.

Велики шампионски пехар, по други пут на Сајму, освојило је 30 произвођача воћних ракија из Поткозарја.

- Свако од нас је добио медаљу коју је заслужио, а заједно смо освојили велики шампионски пехар за организован наступ под називом Ракијске цесте РС-Козарска Дубица - навео је Миро Крњајић из Козарске Дубице.

Великим шампионским пехаром награђени су и Нипас из Козарске Дубице и Компанија Ланако за ИТ достигнућа у агробизнису. Запажен успјех остварили су Витаминка из Бањалуке, Фармавит из Љубиња и Компанија Калдера из Лакташа, која је промовисала систем противградне одбране, што је новитет на тржишту.

- Предност система противградне одбране је у томе што је у потпуности компјутеризован и аутоматизован, што значи да се искључује могућност људског фактора, односно грешке - каже Драган Катић, руководилац продаје у Компанији Калдера.

На Сајму је и ове године велику пажњу привукла изложба стоке. Апсолутни шампион у говедарству је Делта Аграр из Старе Пазове, а на изложби коња шампионска титула је додијељена липицанеру Богдана Мирковића из Батајнице.