latinica  ћирилица
20/05/2018 |  15:51 ⇒ 21:32 | Аутор: СРНА

У понедјељак пријеподне сунчано, послијеподне пљускови са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак пријеподне ће бити сунчано вријеме, а током дана нестабилно уз честе пљускове са грмљавином.

Ујутро ће бити претежно ведро. Током пријеподнева и средином дана на југоистоку ће доћи до развоја облака и појаве пљускова са грмљавином, док ће у осталим предјелима бити сунчано, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Поподне ће бити нестабилно, а пљускови ће се ширити од истока ка осталим предјелима. Понегдје ће бити и локалних непогда уз јаче пљускове и могућу појаву града.

Јаче падавине се очекују на истоку, док ће на југу и крајњем западу бити рјеђа појава пљускова. Слаба киша ће понегдје падати и током ноћи.

Јутарња температура ваздуха биће од шест до 12, на југу 16, а највиша дневна од 21 до 26, на југу до 29, а у вишим предјелима до 17 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјевероисточни, а у Херцеговини југозападни, подаци су Федералног хидрометеролошког завода.

Температура измјерена у 14.00 часова: Бјелашница осам, Калиновик, Хан Пијесак 17, Соколац 18, Гацко, Мраковица 19, Сребреница, Мркоњић Град 20, Крупа на Уни, Рибник и Сарајево 21, Невесиње, Шипово, Ливно, Тузла и Источно Сарајево 22, Нови Град, Бугојнио, Рудо, Фоча 23, Србац, Бањалука, Добој и Зворник 24, Бијељина, Вишеград и Приједор 25, Билећа 26, Требиње и Неум 27, Мостар 28 степени Целзијусових.

У уторак, 22. маја, ујутру ће бити умјерено облачно уз сунчане периоде. Слаба киша је могућа само понегдје на сјеверу. Током дана и поподне јачи развој облачности доноси кишу и локалне пљускове са грмљавином у већини крајава.

Очекују се и локалне непогоде са јачим пљусковима, а понегдје је могућа и појава града. Највиша дневна температура ваздуха биће од 22 до 27, а у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

У сриједу, 23. маја, наставља се нестабилно вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином. Јаче падавине се очекују на југу и југоистоку, а на сјеверу ће у првом дијелу дана бити и сунчаних периода, а поподне уз честе падавине. И даље ће бити услова за локалне непогоде уз јаче падавине и појаву града понегдје.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 18 до 25, на сјевероистоку до 27 степени Целзијусових.

У четвртак, 23. маја, ујутру ће на истоку и понегдје на сјеверу бити слаба киша, а у осталим предјелима суво уз сунчане периоде. Већ током пријеподнева поново почиње киша и пљускови са грмљавином који ће се наставити током већег дијела дана.

Очекују се јаче падавине, а понегдје су могуће и локалне непогоде уз појаву града.

Највиша дневна температура ваздуха од 21 до 26, на југу око 28, а у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.