latinica  ћирилица
19/05/2018 |  15:07 ⇒ 15:42 | Аутор: РТРС

Вјенчаница о којој цијела планета прича

Креација коју је америчка глумица Меган Маркл одабрала за своје венчање са британским принцом Харијем тренутно је хаљина о којој се највише прича.
Меган Маркл, вјенчаница - Фото: getty
Меган Маркл, вјенчаницаФото: getty

Част да је дизајнира имала је британска креаторка Клер Вајт Келер.

Хаљина која је недјељама држана у најстрожој тајности своју премијеру имала је у 13 часова када је Меган Маркл изашла из аутомобила испред капеле Светог Ђорђа у Виндзору.  

Вјереница принца Харија блистала је у раскошној бијелој тоалети коју је израдила француска кућа "Живанши" по замисли британске креаторке Клер Вајт Келер.  

Сада већ војвоткиња од Сасекса, што је титула коју је америчка глумица добила након ступања у брак са унуком британске краљице Елизабете, упознала је креаторку почетком прошле године и одлучила да Клер повери тако важан задатак због "елегантне естетике" којом одишу њене креације. 

Упркос томе што вео не иде уз феминистичке ставове супруге принца Харија, Меган је не само пристала да га носи на вјенчању већ је и тражила да се на њему нађу и њена два омиљена цвијета. Такође, пет метара дугачак вео украшен је везом, а приказане су биљке из Комонвелта.

Извор: РТС, independent.co.uk