latinica  ћирилица
18/05/2018 |  12:22 ⇒ 21/05/2018 | 11:19 | Аутор: СРНА

Специјална јединица на Иван седлу, интервентна на Владичином хану (ФОТО/ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона упутило је Специјалну јединицу на Иван седло, а интервентну полицију на локацију Владичиног хана, сјеверно од Мостара како би онемогућили пролазак миграната из Сарајеву у Азилантски ценатра Селаковац.
Мигранти у Иван Седлу - Фото: dnevni avaz
Мигранти у Иван СедлуФото: dnevni avaz

Из институција Херцеговачко-неретванског кантона још нема званичних информација ко је издао наредбу да аутобуси са 270 миграната буду заустављени и враћени у Иван седло.

Ситуација на Иван седлу, гдје се налазе аутобуси са мигрантима који су упућени из Сарајева за Салаковац, код Мостара, хаотична је, људи су испрепадани, плачу и боје се депортације, а никога од надлежних нема, преноси "Кликс".

Полицијски комесар МУП-а Сарајевског кантона Мевлудин Халиловић изјавио је да су припадници МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона вратили аутобусе са мигрантима на Иван седло, напомињући да такве одлуке може донијети само полицијски комесар.

Након што је полиција испратила конвој са подручја тог Херцеговачко-неретванског кантона на подручје Кантона Сарајево аутобуси су паркирани поред пута, а потом су, како би их обезбјеђивали, стигли специјалци из Сарајева у десет комбија.

Мигрантима је подијељен само по један оброк, јер се очекивало да ће већ око 10.00 часова бити у Салаковцу. Међу њима има гладних и болесних па је позвана и Хитна помоћ.

Према ријечима једне од волонтерки, Пакистанци углавном желе да остану у БиХ, док неки из Сирије, Марока и осталих земаља желе у земље ЕУ.