latinica  ћирилица
18/05/2018 |  12:20 ⇒ 12:20 | Аутор: Вечерње новости

Обрадовић: Партизан и Звезда заслужују Евролигу

Тренер Фенербахчеа и уједно најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић каже да није добро што у завршници Евролиге нема српских тимова, али да се нада да ће се то промијенити већ сљедеће сезоне.
Жељко Обрадовић (ФОТО: Новости/ arhiva VN -
Жељко Обрадовић (ФОТО: Новости/ arhiva VN

- Јасна су правила како се улази у Евролигу - каже за Обрадовић који је тренерску каријеру, по успјесима неупоредивим у континенталним оквирима, започео европском титулом са Партизаном.

Црно-бијели су већ четири године изван европске клупске елите, а наредне сезоне неће бити ни црвено-бијелих послије пет узастопних учешћа. Вјечити ривали су у сезони 2013/2014. једини пут заједно играли у најбољем друштву.

- Мислим да и Партизан и Црвена звезда имају квалитет, требало би да буду стални чланови Евролиге. Надам се да ће то у будућности да се догоди. Српска кошарка и та два клуба то заслужују, прије свега, због онога што су урадили у прошлости, а и због онога што представљају у овом тренутку, са огромном армијом навијача. И једнима и другима желим да у што скорије вријеме буду заједно у Евролиги - рекао је Обрадовић.

Можда ће најава проширења Евролиге у блиској будућности омогућити да и на тај начин Србија верификује статус земље кошарке.

- Можда ће бити могуће да се то деси, а ја се томе најискреније надам - каже најбољи амбасадор српске кошарке у Евролиги.