latinica  ћирилица
18/05/2018 |  07:55 | Аутор: РТРС

Без проблема у саобраћају

У Републици Српској и ФБиХ саобраћа се редовно, а на граничним прелазима нема дужих чекања, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

У Бањалуци ће, због одржавања манифестације "Ћевап фест", бити обустављен саобраћај на дијелу Улице краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице са Улицом алеја Светог Саве, данас и сутра од 11.00 до 23.30 часова.

У Улици Петра Великог у насељу Чесма сваким радним даном и суботом од 8.00 до 18.00 часова биће обустављен саобраћај за сва возила, осим за аутобусе, и то у наредних 30 дана, због санације саобраћајнице.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

Због деминирања терена, сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова саобраћај ће на магистралном путу, на улазу у Брод, од Доњег Свилаја, /насеље Струге/бити обустављан 30 минута и 15 минута пропуштан.

На локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, једном траком, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини, због изградње ауто-пута.

Због изградње обилазнице око Брчког, саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, биће измијењен режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој до 30. септембра.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај се одвија успорено, због активираних клизишта, на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, саобраћа се једном траком наизмјенично због активираних клизишта.

На ауто-путу А-1, дионици Сарајево сјевер-Лепеница, због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман, као и на мјесту радова /Бан Брдо/ преусмјерен из возне у претицајну траку, док је саобраћање успорено на локалитету Трешевине.

Наизмјенично једном траком саобраћа се на магистралним путевима Ресановци-Дрвар, због урушавања потпорног зида, и Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, због изградње пјешачке стазе.