latinica  ћирилица
16/05/2018 |  21:08 ⇒ 21:22 | Аутор: СРНА

"Биће откривен атентатор на новинарку Оливеру Лакић"

Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић рекао је да је напад на новинарку "Вијести" Оливеру Лакић, као и други забиљежени случајеви напада на новинаре, приоритет рада Владе Црне Горе и Министарства унутрашњих послова, "с обзиром на изузетан значај и немјерљив допринос медија развоју демократског амбијента у земљи".
Рањена новинарка "Вијести" Оливера Лакић (фото:Filip Roganović) -
Рањена новинарка "Вијести" Оливера Лакић (фото:Filip Roganović)

Недавни напад на Лакићеву био је у посебном фокусу данашњег састанка представника МУП-а Црне Горе и Европске комисије, а Нухоџић је поновио снажну осуду овог акта и изразио чврсту опредијељеност за ангажовање свих расположивих капацитета с циљем што ефикаснијег расвјетљавања овог случаја.

Нухоџић је рекао и да Црна Гора цијени препоруке Европске комисије изнесене у недавно презентованом Извјештају о напретку, као и да ће у наредном периоду нарочита пажња надлежних институција бити посвећена испуњавању мјерила из поглавља 23 и 24 преговарачког процеса са ЕУ, саопштено је из кабинета црногорског министра унутрашњих послова након састанка.

Он је са шефом Јединице за Црну Гору у Генералном директорату Европске комисије за сусједску политику и преговоре о проширењу Томасом Хаглајтнером разговарао и о постигнутим резултатима у области борбе против организованог криминала и корупције, борбе против насиља у породици.

На данашњем састанку било је ријечи и о области интегрисаног управљања границама, за чије је унапређење ЕУ опредијелила средства путем програма секторске буџетске подршке, као и о области азила и миграторне политике коју Црна Гора примјењује.