latinica  ћирилица
16/05/2018 |  16:15 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Потписан уговор о реконструкцији водовода у Невесињу

У Бањалуци је потписан уговор о реконструкцији пречистача воде за пиће у општини Невесиње. Уговор су потписали начелник општине Миленко Авдаловић и предсједник Управе предузећа "Екотех" из Велења. Уговор је потписан у оквиру пројекта "Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској".

Нова фабрика воде по европским стандардима ријешиће дугогодишњи проблем са водом у Невесињу. Уговор о реконструкцији потписан са словеначком компанијом, вриједан је милион и 181 хиљаду евра.

"Ми имамо водовод стар 30-40 година, Невесиње се снабдијева водом из вјештачког језера, а овај сада ће бити много већих капацитета", каже начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић.

Рок за завршетак радова је десет мјесеци. Словеначка фирма која ће радити на реконструкцији већ је позната на нашем тржишту. Радили су, измећу осталог, на ТЕ Угљевик и ХЕ Бочац. Имају 200 запослених и око 30 милиона евра прихода.

"Изазов је што ће се радити на већ постојећем постројењу, а у току радова имаћемо екипу која је већ радила на таквим пројектима", истиче предсједник Управе предузећа "Екотех" Марко Шкоберне.

У оквиру пројекта "Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској", тренутно 37 јединица локалне самоуправе има одобрене пројектне планове, у 51 су покренути тендери, док су у 37 потписани уговори о радовима.