latinica  ћирилица
16/05/2018 |  08:55 ⇒ 09:09 | Аутор: РТС

Бостон не стаје, "краљ" и Кливленд у тешкој ситуацији(ВИДЕО)

Бостон два, Кливленд нула! То је тренутни резултат у финалној серији Источне конференције НБА лиге, након што је домаћин из Масачусетса славио и ноћас са 107:94!
Кливленд - Бостон (фото: AP / Tony Dejak) -
Кливленд - Бостон (фото: AP / Tony Dejak)

Фантастичне партије Селтикса у плеј-офу се настављају. Екипа коју са клупе предводи одлични тренер Бред Стивенс, а која игра без своје двије највеће звијезде (Ирвинг и Хејворд) нанијаела је и други пораз Кливленду у финалу Истока.

Прво полувријеме је припало Кливленду, који је предвођен невјероватним Џејмсом контролисао ситуацију на паркету. Међутим, почетком другог дијела Селтикси почињу да "топе" ту предност, крајем треће дионице долазе до вођства, које до краја нису испустили већ чували и како се меч ближио крају увећавали, за коначних "плус 13" – 107:94.

Шесторица играча у побједничком тиму била је двоцифрена - Браун најефикаснији са 23, Розир поново добар са 18, искусни Хорфорд је додао 15, енергични Морис 12, док су сјајни руки Тејтум и бескомпромисни дефанзивац Смарт убацили по 11 поена.

У пораженим Кавсима, који су сада у врло незавидном положају, спектакуларну трипл-дабл партију приказао је Леброн Џејмс, постигавши 42 поена уз 12 асистенција и 10 скокова.

Подршку је имао од Кевина Лава са 22 поена и 15 скокова, док је још једино Корвер био двоцифрен са 11.

Серија се сада сели у Охајо, гдје ће Кавси бити домаћини у наредна два сусрета.