latinica  ћирилица
15/05/2018 |  21:49 | Аутор: Б92

Судија Обрадовић пао на полиграфу

Фудбалски судија Срђан Обрадовић према писању 'Новости' није прошао полиграфско испитивање у полицији, а у сриједу ће бити саслушан у Новом Саду.

Он је, наводи исти лист током саслушања у понедјељак понављао да је пенал за Спартак против Радничког из Ниша досудио грешком.

Подсјетимо, Спартак и Раднички су играли утакмицу у недјељу, Спартак је побиједио 2:0, али је на том мечу досуђен једанаестерац због играња руком иако је играча Радничког лопта погодила у ногу.

Обрадовић је након тога приведен у полицију и био је на саслушању. Пошто је полицајцима био сумњив исказ да је грешком свирао пенал, наређено је полиграфско испитивање.

Претходно му је одређено задржавање до 48 сати због злоупотребе службеног положаја.

"Обрадовић се сумњичи да је на фудбалској утакмици у Суботици, између Спартака и Радничког, искоришћавањем свог службеног положаја фаворизовао домаћи тим и тако га ставио у повољнији положај у односу на противника. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужиоцу", пише у саопштењу Министарства унутрашњих послова.