latinica  ћирилица
15/05/2018 |  17:51 ⇒ 19:17 | Аутор: РТРС

Елзан Бибић и Амела Терзић побједници Међународне уличне трке "Приједор 2018"

Српски атлетичари Елзан Бибић и Амела Терзић побједници су јубиларне 25. међународне уличне трке која је данас одржана у Приједору. Ова традиционална манифестација под мотом "Волим Приједор" окупила је око 4.000 учесника, а пријем је организован за промотерe и учеснике.
Улична трка у Приједору (Фото: www.facebook.com/GradPrijedorcom) -
Улична трка у Приједору (Фото: www.facebook.com/GradPrijedorcom)

Промотер овогодишњих трка је прослављени српски атлетичар Слободан Поповић, селектор Атлетског савеза Србије.

"Када сам добио позив за отварање, био сам позитивно изненађен. Искључиво сам се запитао, ко је коме промотер? Да ли ја граду Приједору и овој манифестацији или је тај бренд промотер мени", каже Поповић.

Организатор Међународних уличних трка у Приједору је Атлетски клуб "Приједор", генерални покровитељ Град Приједор, а покровитељ Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

"Приједор је још једном показао да умије да буде добар организатор овако престижне манифестације, и да добар домаћин", истакао је Марко Голубовић, предсједник АК "Приједор".

"Ово је једна од најпрестижнијих манифестација у овој регији која се одржава већ 25. пут. Уличне трке је до сада истрчало 95.000 такмичара - рекао је Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.