latinica  ћирилица
15/05/2018 |  16:32 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Вучић: Очекујем још више њемачких инвеститора

Предсједник Србије Александар Вучић данас је у Диселдорфу изразио очекивање да ће још више њемачких инвеститора доћи у Србију, истакавши да трговинска размјена са њемачком покрајином Сјеверна Рајна-Вестфалија износи око 620 милиона евра.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Очекујемо још више инвеститора и надамо се да ћемо имати довољно знања и снаге за размену студената, јер је Северна Рајна Вестфалија центар осам универзитета који се налазе на Шангајској листи од 500", истакао је Вучић, који борави у посјети овој њемачкој покрајини.

Он је истакао и да је са предсједником Владе те њемачке покрајине Армином Лашетом разговарао и о политичким темама и европском путу Србије, за шта је, навео је, званични Београд добио подршку.

Вучић је једнодневну посјету започео сусретом са Лашетом, а касније ће присуствовати и отварању Пословног форума Србија-Сјеверна Рајна-Вестфалија, пренијела је Радио-телевизија Србије.

Предсједник Србије захвалио је предсједнику Владе те њемачке покрајине Армину Лашету, који је рекао да је могуће да трговинска размјена иде и на више од 835 милиона евра.

"Имали смо јако добре и отворене разговоре о привредној и политичкој ситуацији у Србији, о приступу Србије ЕУ, што сви желимо", рекао је Лашет послије сусрета.

Он је навео да је на састанку било ријечи и о предузећима из покрајине Сјеверна Рајна Вестфалија која ће инвестирати и стварати нова радна мјеста у Србији.