latinica  ћирилица
15/05/2018 |  13:46 | Аутор: СРНА

Српски делегати стопирали потврђивање одлуке о именовању генерала

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није данас потврдио одлуку Предсједништва БиХ о именовању професионалних војних лица на формацијска мјеста генерала у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ. Против ове одлуке гласали су делегати из реда српског народа.
Дом народа - Фото: РТРС
Дом народаФото: РТРС

Заједничка комисија за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ раније није подржала одлуку Предсједништва БиХ о именовању професионалних војних лица на формацијска мјеста генерала у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ због недостатка подршке чланова из српског народа.

Од четири члана Комисије из српског народа, сједници је присуствовао само Дарко Бабаљ /СДС/ који је био против ове одлуке, због чега она није усвојена.

Замјеник предсједавајућег Комисије Борислав Бојић раније је изразио неслагање што ће генерала Драгана Вуковића /53/, који иде у пензију, замијенити двије године старији Зоран Дуновић /55/.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврдио је на сједници 7. марта одлуку Предсједништва БиХ о именовању професионалних војних лица на формацијска мјеста генерала у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ.

У Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ посланици СНСД-а гласали су против одлуке Предсједништва БиХ о именовању генерала.

Предсједавајући Куба посланика СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је тада да у садржају одлуке постоји много дискутабилних елемената.

Дом народа дао је низ сагласности за ратификацију више међународних споразума БиХ, након чега је сједница завршена.