latinica  ћирилица
15/05/2018 |  12:50 ⇒ 12:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Ухапшена петорица због кријумчарења миграната

Након вишемесечне међународне истаге на подручју Београда ухапшено је пет чланова организоване криминале групе због кријумчарења миграната.
Гранична полиција Србије (фото:ssp.org.rs) -
Гранична полиција Србије (фото:ssp.org.rs)

Акција је изведена у сарадњи са полицијама Румуније и Њемачке, а ухапшени се терете да су од средине фебруара до краја марта ове године омогућили недозвољени транзит 79 миграната.

Акција је изведена по налогу Тужилаштва за организовани криминал, а извели су је припадници Службе за борбу против организованог криминала - Сталне ударне групе за борбу против кријумчарења људи.

Та организована криминална група је мигранте превозила од Београда до мјеста Џервин, у близини Текије на граници Србије са Румунијом, како би их даље илегално пребацила ка земљама ЕУ.

Ухапшено је пет држављана Србије: Предраг Манојловић, Срђан Стојковић, Саша Радосављевић, Предраг Стојковић и Саша Јоксовић. Они су противправну имовинску корист, која се кретала од 1.200 до 2.000 евра по реализованој криминалној активности, дијелили у зависности од задатака и оствареној појединачној радњи.

Током претреса од њих су одузета четири путничка возила  и више мобилних телефона коришћених за комуникацију приликом кријумчарења људи. О овом случају је наређена истрага, за четири лица је одређен притвор, док је Јоксовићу забрањено напуштање боравишта.