latinica  ћирилица
13/05/2018 |  20:25 ⇒ 21:09 | Аутор: СРНА

Стевандић: Српска се мора заштитити од прилива миграната

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је вечерас да се Република Српска мора заштитити од прилива миграната, јер касније тај проблем сама неће моћи да ријеши.
Ненад Стевандић у Дервенти (фото: Уједињена Српска) -
Ненад Стевандић у Дервенти (фото: Уједињена Српска)

"То није проблем Републике Српске. Она га није стварала. Српска није богата и велика да то рјешава. Она мора да се изопшти из тог проблема", рекао је Стевандић у Дервенти, гдје је присуствовао јавној трибини "Куда иде Република Српска", коју је организовао Општински одбор Уједињене Српске.

Он сматра да Федерација БиХ треба да поступи исто као Република Српска.

"Добро би било да и они тако поступе, а не да буду на услузи онима који су тај проблем створили. Нисмо земља која има потенцијала да рјешава проблем миграната", рекао је Стевандић.

Говорећи о актуелној ситуацији у Републици Српској, Стевандић је рекао да постоје два пута - пут међусобних сукоба, урушавања властитих институција, прављење великих подјела са неизвјесним крајем или пут јачање властитих институција које ће рјешавати све проблеме.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Дервента Станиша Микеревић рекао је да је на трибини разговарано о актуелним политичким приликама у Републици Српској.

Трибина је одржана у Центру за културу, а присуствовали су и представници Уједињене Српске из Теслића, Добоја, Модриче и Брода.