latinica  ћирилица
13/05/2018 |  15:47 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

НДП подржао кандидате Савеза за промјене

Народни демократски савез подржаће кандидата Савеза за промјене за предсједника Републике Вукоту Говедарицу и кандидата за српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, рекао је пресједник НДП-а Драган Чавић, након сједнице Пресједништва странке.

Савез за промјене дошао је до споразума који је основ за заједничко дјеловање СДС-а, ПДП-а и НДП-а на сљедећим изборима, каже Драган Чавић. Споразумом је, каже, јасно дефинисано каква ће бити улога свих странака послије избора. 

"Будући да НДП нема кандидате за појединачне функције, него преостале двије чланице Савеза дају кандидате за предсједника Републике и члана Предсједништва БиХ, споразумом је предвиђено да ће НДП дати кандидата за предсједника Владе или предсједника Народне скупштине", изјавио је Чавић.

Замјеник предсједника ове странке Крсто Јандрић најавио је да ће НДП водити кампању да Драган Чавић буде кандидат за премијера. Лидер СДС-а Вукота Говедарица каже да ће НДП, уколико Савез за промјене побиједи на изборима, добити једну од двије најважније функције у Српској.

"Наш коалициони партнер НДП је веома озбиљна политичка организација која на челу има човјека на којег не треба трошити реченице када је ријеч о квалитету и озбиљности посла који је обављао и тренутно обавља", истакао је ГОведарица.

Говедарица је навео да је направљен споразум који ће ратификовати све политичке партије из Савеза за промјене.