latinica  ћирилица
13/05/2018 |  14:42 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Актив жена пуно доприноси раду странке (ФОТО)

У Бањалуци је данас одржана изборна конференција Градског одбора Актива жена Савеза независних социјалдемократа Бањалука. На конфереције је речено да жене представљају најјачио дио женске организације ове странке, те да бројним инцијативама и организационим пословима доприносе раду странке.

Овом конференцијом озваничен је почетак активности које су у организационом смислу важне за предстојеће изборе, каже потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић. Поносна је, каже, што се на неким важним позицијама у Српској налазе чланице СНСД-а и да то говори о односу странке према улози жене у политици. 

"Наша организација Актив жена СНСД-а логично представља најјачи дио организацију у оквиру СНСД-а, са пуно иницијативе, пуно организације послова, са пуно доприноса иса свиме оним што радимо као политичка партија и наравно да су то ствари које исто тако и на посебан начин позиционирају све што се дешава у БЛ у оквиру свих наших политичких активности", рекла је Цвијановић.

Изборна конференција Градског одбора Актива жена СНСД-а Бањалука (Фото: СРНА)

На данашњој конфренцији изабрано је 152 члана бањалучког одбора Актива жена. Гордана Лиховић, једини је кандидат за позицију новог предсједника одбора. 

"То је за нас велики потенцијал и снага за још јаче и квалитетније дјеловање на раду", истакла је предсједник Градског одбора Актива жена СНСД-а Бањалука Гордана Лиховић.

"Нормалан четверогодишњи циклус у коме се обнављају снаге и увијек постоји потреба да се уведе и нових људи и освјеже идеје у организацији", навео је предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Игор Радојичић.

На конфренцији је наглашено да се у странци ради тимски, те да постоји добро организована мрежа женских одбора, али и омладине и пензионера.