latinica  ћирилица
13/05/2018 |  09:02 | Аутор: РТРС

Несметано одвијање саобраћаја, опрезно због магле и одрона

Возила јутрос саобраћају несметано на већини путних праваца у Републици Српској и ФБиХ, али се возачима савјетује опрез због одрона и магле у котлинама и поред ријека, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Опрез звог могућих одрона савјетује се на путним правцима Карановац-Кнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

Из АМС напомињу да ће се данас на релацији Бугојно-Нови Травник-Витез-Кисељак-Мостарско раскршће кретати учесници "Трке мира", па се возачима савјетује да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Због брдске ауто-трке данас ће од 10.00 до 16.00 часова бити обустављен саобраћај на дијелу пута Угљевик-Лопаре у мјесту Тобут. За вријеме трајања обуставе, саобраћај ће се одвијати путним правцем Угљевик-Прибој-Лопаре.

На подручју Добоја у току је санација ударних рупа на дионици магистралног пута од Руданке до Добоја због чега возила саобраћају наизмјенично, једном траком. С обзиром на то да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, долази до формирања дугих колона возила, па из АМС-а моле возаче да буду стрпљиви.

Због изградње ауто-пута на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, а на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака на снази је измјена саобраћаја због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

Кроз град Бијељину и даље је на снази обустава саобраћаја у улицама Српске војске и 27. марта, па се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а теретна на обилазнице.

На подручју дистрикта возила саобраћају успорено због изградње обилазнице око Брчког.

Саобраћај је успорен и на магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене због великог одрона. Возила пролазе привремено урађеним проширењем поред пута, које је проходно за сва возила.

На регионалном путу Укрина-Клупе због изградње водовода на подручју насеља Шњеготина у општини Челинац измијењен је режим саобраћаја.

Радови успоравају саобраћај на регионалним путевима Обудовац два-Лончари и Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До због изградње новог моста преко ријеке Зовидолке.

Због клизишта саобраћај је обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, а успорен је на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута мачковац /Лопаре/-Челић, као и на магистралном путу Бањалука-Јајце, на локалитету Српских Топлица.

На подручју Бањалуке обустављен је саобраћај у насељу Чесма у Улици Петра Великог у насељу Чесма, осим за аутобусе.

Саобраћај је обустављен и у Улици Стевана Булајића, на дијелу од Улице Југ Богдана до Крфске улице, те у правцу Пријечана, док је измијењен на магистралном путу од пијаце до Ребровца и на дионици укрштања магистралног пута Бањалука-Челинац и са Булеваром Степе Степановића због изградње кружног тока на Ребровцу.

У ФБиХ на ауто-путу Сарајево сјевер-Лепеница због санације клизишта саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у претицајну траку, док се успорено саобраћа на локалитету Трешевине.

Из АМС-а напомињу да је током дана могућа појачана фреквенција возила на путевима ка локалним излетиштима, као и на граничним прелазима.