latinica  ћирилица
12/05/2018 |  21:46 | Аутор: СРНА

Зворник: Одржана трибина "За бебу више"

Удружење породица са проблемом стерилитета "Бебе 1" из Зворника организовало је данас трибину под називом "За бебу више" с циљем да се успостави боља комуникација на релацији пацијент-љекар да би више беба било рођено.
Одржана трибина "За бебу више" - Фото: СРНА
Одржана трибина "За бебу више"Фото: СРНА

Предједник Удружења "Бебе 1" Николина Оро захвалила је стручњацима који су одвојили вријеме за едукацију чланова Удружења и свима другима који су помогли да се постигну сјајни резултати, односно роде 44 бебе.

Оро је истакла да се само заједничким дјеловањем може помоћи паровима са проблемом стерилитета да имају своју дјецу.

"Чланови Удружења пресрећни су и због тога што је предсједник Републике Српске Милорад Додик покренуо иницијативу да Фонд, односно Влада Републике Српске финансира и трећи поступак вантјелесне оплодње", рекла је Оро.

Она је изразила наду да ће им ускоро бити омогућено да сами одаберу клинике и љекара код којих ће то обављати.

Власник новосадске болнице "Џенезис" Зорица Црногорац, која ради као вођа тима за вантјелесну оплодњу, истакла је да је њеној болници рођено доста беба из Зворника.

"Овдје сам да охрабрим све парове који се спремају да се остваре као родитељи. Представла сам им све иновације, јер болница `Џенезис` постоји 12 година, током којих смо развијали персонализвани и свеобухватни приступ сваком појединачном пару. Сада радимо иновације и на нивоу генома самог пара", рекла је Црногорац.