latinica  ћирилица
12/05/2018 |  20:47 | Аутор: СРНА

Српска листа: Јовановић послушник страних ментора

Српска листа оштро је осудила иступ лидера Либерално-демократске партије Чедомира Јовановића, који је предложио да "Приштина Србији да сјевер Косова, а да Србија заузврат призна једнострано проглашену независност Косова", оцјењујући да је Јовановић "истрошени политичар и послушник страних ментора".
Чедомир Јовановић - Фото: ТАНЈУГ
Чедомир ЈовановићФото: ТАНЈУГ

"Чедомир Јовановић, у жељи да се додвори својим спонзорима и заради који долар од албанског лобија, посјетио је Приштину и рецитовао на глас жеље Албанаца, нападајући сопствену државу и Српску листу", саопштено је из Српске листе, 

поводом јучерашњег иступа Јовановића у Приштини.

Српска листа је упозорила да је у тренутку када предсједник Србије Александар Вучић са Владом Србије води снажну дипломатску борбу с циљем постизања компромисног решења са косметским Албанцима поново активиран удворички елемент унутар српске политичке сцене.

У Српској листи наводе да их радује да Јовановић, "опортуниста, који је на изборима у Србији имао мање освојених гласова него што је било неважећих листића, напада Српску листу".

"То говори да смо на правом путу заштите српских националних и државних интереса у врло тешким околностима које владају на политичкој и друштвеној сцени на Косову и Метохији", саопштила је Српска листа.



Из Српске листе истичу да их не чуди што Јовановић није упитао своје домаћине гдје је 40 хиљада Срба из Приштине и 230 хиљада са цијелог Космета или зашто српске повратнике нападају и пљачкају сваког дана?

"То није текст који му је наручен од ментора", кажу у Српској листи и наводе да их не чуди што се Јовановић у свему слаже са Албанцима, а против интереса српског народа.

Из Српске листе истичу да, као и до сада, увијек стајати уз свој народ, предсједника Србије и своју државу Србију.

"А Чедомир Јовановић, Аљбин Курти и Енвер Хоџај нека наставе да пате што Србе данас не представљају мекушци који су некада у Приштини радили у корист и по налогу Албанаца и страних сила, а против интереса Срба на Косову и Метохији", додаје се у саопштењу.