latinica  ћирилица
12/05/2018 |  15:24 ⇒ 20:57 | Аутор: РТРС

Лакташи: 15 година успјешног пословања фирме "Мале електрик драјвс Босна"

Фабрикa "Мале електрик драјвс Босна" из Лакташа обиљежила је 15 година успјешног пословања. Најављују проширење капацитета.

Ова фабрика данас запошљава 200 радника. Планирају и нова запошљавања.

"Функционишемо у свом властитом простору од три хиљаде квадратних метара. Од 1. априла закупили смо остатак бившег Чајевеца и сада имамо 10.000 квадратних метара укупно. У наредном периоду освајаћемо нове програме и запошљавати нове људе. Ми већ имамо једну екипу која је на терену у Словенији на обуци", каже Анђелко Гуњић, директор фабрике "Мале" Лакташи.

Славко Чефарин, представник истоимене фирме из Словеније, рекао је да је су партнери са лакташком фирмом и да у будућем периоду планирају проширење производње.

Ова фабрика од великог је заначаја за привредни амбијент општине Лакташи. Једина је из система бившег Чајaвеца остала у програму ауто-електро и машинске индустрије.

Ранко Карапетровић, начелник општине Лакташи истакао је да је планирано ново проширење фирме у овој локалној заједници, посебно, како је рекао, што је једина остала од оних из старог система.

Петнаеста годишњица пословања обиљежена је културно-умјетнички програм, а организован је и Дан отворених врата за посјетиоце.