latinica  ћирилица
12/05/2018 |  13:39 ⇒ 18:02 | Аутор: Б92

Милојевић: Не дозвољавам опуштање

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да не дозвољава да се његови фудбалери опусте упркос томе што су одавно обезбиједили титулу шампиона Србије.
Владан Милојевић - Фото: nezavisne novine
Владан МилојевићФото: nezavisne novine

Звезда, освајач титуле шампиона Србије, играће против Војводине у недјељу од 17.00 у Новом Саду у 36. колу Суперлиге.

"Не смије да буде опуштања, не дозвољавам то. Ипак су ово утакмице у којима не бих желио да буде проблема што се тиче повреда, када улазите индолентно, незаинтересовано. Увијек морате да нађете мотив јер док играте у Звезди не постоји опуштање, не смије да га буде", рекао је Милојевић.

По ријечима Милојевића, публика ће моћи да очекује добру утакмицу и да ужива у представи, и додао да је увијек лијепо играти на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду.

"Могу да похвалим момке на изузетном професиоанлизму без обзира на то што немамо такмичарски мотив јер смо освојили титулу. Очекујем добру утакмицу. Очекује нас још један дерби, без обзира на то што нема такмичарски карактер. Војводина је екипа која заслужује боље мјесто него гдје се сад налази", казао је Милојевић.

Он је додао да ће видјети каква је ситуација што се тиче састава за предстојећи сусрет. Срђан Бабић неће играти због суспензије, док се чека дозвола љекара за неколико играча.

"Презадовољан сам радом на тренингу јер играчи показују велику дозу професионализма. Надам се да ћемо до краја првенства имати такав ниво. Видјећемо да изведемо састав са играчима са мањом минутажом, да им дамо простора за игру", казао је Милојевић.

Неизоставно питање пред крај сезоне јесте прелазни рок, а Милојевић је навео да се "пуно не бави тиме" већ да спортски директор Митар Мркела са којим је у сталном контакту "ради пуном паром".

"Прелазни рок траје 24 часа дневно, 12 мјесеци годишње... Имамо планове и прије овога и послије. У овом тренутку сам концентрисан да сезону завршим на најбољи могући начин. Мркела ради пуном паром, у сталном смо контакту. Свашта ће да се пише, биће много имена која ће да дефилују", казао је Милојевић.

Како је рекао, најљепше ће се осјећати када се заврши прелазни рок.

"Најљепше је кад се заврши прелазни рок. Не бавим се пуно тиме, знам шта хоћу, имамо циљеве које желимо да остваримо. Неки пут не зависи пуно од нас, има много фактора који ће утицати на све то. Имамо довољно времена, и играчи да се одморе, а то ћемо у ходу да направимо на најбољи могући начин", рекао је Милојевић.

Претходних дана се у медијима помињао, као и увијек, велики број потенцијалних појачања Црвене звезде у прелазном року. За сада није договорен ниједан трансфер.