latinica  ћирилица
11/05/2018 |  19:42 ⇒ 20:37 | Аутор: Б92

Нестварни Тим побиједио Надала у Мадриду, Федерер опет први

Аустријски тенисер Доминик Тим је побиједио Рафаела Надала у четвртфиналу Мастерса у Мадриду са 2-0 у сетовима 7:5, 6:3.

Надал је тако осим четвртфиналног пораза и прекида серије од 50 узастопно освојених сетова на шљаци предао и прво мјесто на свијету Швајцарцу Роџеру Федереру.

Надал је у Мадриду изгубио 820 бодова и Федерер ће, иако прескаче сезону на шљаци од понедјељка бити први са 8.670 бодова, док Шпанац сада има 7.950.

Аустријанац је далеко боље ушао у меч. Већ у првом гему је притиснуо сервис Надала који и у наставку сета није "био свој".

Тим је то искористио у седмом гему када је првим брејком у мечу наговијестио изненађење. Надал се прибрао након тога, Тиму се мало рука 'стегла' па је Шпанац успио да се врати у меч брејком за 5:5.

Аустријанац је одмах узвратио новим брејком и врло сигурним сервис гемом за 7:5, а асом прекида рекордну серију Надала од 50 узастопно освојених сетова.

Очекивало се да ће Надал у наставку имати спреман одговор, али је умјесто тога Тим први направио брејк и повео 3:1.

Надал је имао два пута шансу на сервису Тима и неколико брејк лопти, али је Тим то фантастичним кретањем и форхендима успјевао да анулира.

Надалу као да ноге нису добро радиле пошто се није добро позиционирао на ударцима, а и били су краћи него иначе. Успио је да поравна на 3:3, али је онда Тим још једном контрирао са три узастопно освојена гема којима је прекинуо и серију Шпанца од 21 узастопно добијеног меча.