latinica  ћирилица
11/05/2018 |  13:24 ⇒ 12/05/2018 | 10:14 | Аутор: РТРС

Додик: Формирање Анкетног одбора показује да нема шта да се крије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да је добро што је формиран Анкетни одбор у Народној скупштини Српске који ће са бавити сагледавањем свих релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Добро је да се опозиција у Народној скупштини Републике Српске укључила на овај начин и што је Одбор формиран. Сада су ту /предсједник Анкетног одбора/ Бранислав Бореновић и остали, и имају прилику да дођу до свих релевантних информација", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је скупштинска већина одлучила да четири члана Одбора буду из опозиције и један члан из владајуће већине, што говори да нема шта да се крије.

"Наравно, најбоље би било да је све остало у оквиру надлежних институција, прије свега тужилаштва које је најпозваније и најодговорније за спровођење послова и процеса у вези са оваквим догађајима, али неки су сматрали да је потребно одржати сједницу Народне скупштине. Могли смо да видимо приступе о овоме, изјаве најодговорнијих људи и мислим да то треба враћати у институције", рекао је Додик.

Он је оцијенио да је Окружно тужилаштво показало да веома предано ради, а чињеница да осам тужилаца прати случај говори о заинтересованости људи у овој институцији.

"Мислим да бисмо морали да створимо неутралне услове за њихов рад, без притисака. Опозиција је жељела Народну скупштину и предочила је јавности низ информација и на јавности је да о томе суди. Добро би било да се ствари смакну са тргова и улица, али исто тако свако има право да у складу са законом изрази вољу на начин да се окупи било гдје уз одобрење надлежних институција", каже Додик.

Према његовим ријечима, сада је јасно да су они који су тражили сједницу Скупштине данас носиоци важне активности, а то је рад у Анкетном одбору.

"Ако неко жели да се информише у вези са наведеним догађајем од данас ће да позове Бореновића и чланове Одбора. Бореновић ће у име Скупштине морати да информише јавност о ономе шта се дешава и вјерујемо да ће свему приступити објективно", нагласио је Додик.

Народна скупштина Републике Српске формирала је синоћ Анкетни одбор ради сагледавања свих релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића.