latinica  ћирилица
10/05/2018 |  18:28 ⇒ 21:07 | Аутор: Блиц

Лајовићев меч каријере - послије велике борбе побиједио Дел Потра!

Српски тенисер Душан Лајовић остварио је највећу побједу у својој каријери, пошто је у осмини финала Мастерса у Мадриду савладао Хуана Мартина дел Потра са 3:6, 6:4, 7:6 (8:6).

Аргентинац је у овај окршај ушао као велики фаворит и скоро сви су очекивали да лако ријеши дуел у своју корист. Међутим, Лајовић је пружио невјероватан отпор и на крају је успио да добије меч.

У сва три сета је вођена велика борба, у којима се видјело да је момак из Старе Пазове ријешен да направи изненађење. Тако се у првом дијелу игре држао до 3:3, али је од тог тренутка противник био одлучнији и са два брејка је дошао до предности у сетовима.

Међутим, ни такав исход није деморалисао Душана, па је и у другом сету виђена изједначена борба, али овога пута Србин  је био бољи у пресудним моментима, па је одузео сервис ривалу, што му је било довољно за поравнање у сетовима.

И посљедњи дио игре је одлично почео за Лајовића, који је већ на старту одузео противнику сервис. Повео је са 1:0, но није успио да материјализује брејк, па се Дел Потро вратио. До краја сета ниједан тенисер није дозвољавао брејк, па је одлука пала у тај-брејку.

У пресудном гему на мечу, Аргентинац је много боље заиграо, те је брзо повео са 4:0. Користио је Лајовићеве грешке, којих је тада било, те је изгледало да је надомак побједе, али...

Поново се Душан није предавао, имао је изванредне потезе и са везаних пет поена је преокренуо. Имао је и меч лопту, али није успио да је искористи. Али, другу јесте, па је дошао до највеће побједе у каријери!

Лајовић се тако пласирао у четвртфинале Мадрида, гдје ће му ривал бити Кевин Андерсон! Биће то њихов други окршај, с тим што је први добио Јужноафриканац, који је славио прошле године у Мајамију.