latinica  ћирилица
10/05/2018 |  15:27 | Аутор: СРНА

Иванић: Поистовјећивање "златних љиљана" са борбом против фашизмом је погрешно

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић сматра да је поистовјећивање борбе против фашизма у БиХ са "златним љиљанима" и "Зеленим береткама" потпуно погрешно и да у суштини "прља онај дио који се односи на борбу против фашизма".
Младен Иванић - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Младен ИванићФото: www.predsjednistvobih.ba

- Једно је када имате истинску жељу да честитате Дан побједе над фашизмом, а друго је када имате жељу да остварите неке мале политичке поене унутар свог бирачког тијела - рекао је Иванић на пресу, коментаришући јучерашње честитку предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у којој је грађанима БиХ поред Дана побједе над фашизмом и Дана Европ честитао и дан "златних љиљана".

Иванић је рекао да нема потребе крупну ствар као што је борба против фашизма поистовјећивати са унутрашњим разликама у БиХ, јер је, како каже, евидентно да бар за трећину народа у БиХ "Зелене беретке" не могу бити поистовјећене са борбом против фашизма.

- То је наставак типичних злоупотреба, умјесто да идемо са стварима које су заједничке свима. Очигледно је да ће се кампања водити на томе ко ће ићи на једну, а ко на другу страну. Погрешно је и прљање борбе против фашизма и рекао бих да тиме сама честитка губи смисао - нагласио је Иванић.

Коментаришући најављену посјету предсједника Турске Реџепа Таипа Ердогана Сарајеву, 20. маја, Иванић је рекао да је званична посјета била предвиђена почетком јуна, али да је због избора у Турској отказана, те да он није учествовао у садашњем аранжману, напоменувши да стицајем околности он у том периоду нећу бити у БиХ.