latinica  ћирилица
10/05/2018 |  12:53 ⇒ 12:54 | Аутор: Б92

Лајовићев тест спремности против Дел Потра

Српски тенисер Душан Лајовић састаје се са Аргентинцем Хуаном Мартином дел Потром у трећем колу Мастерса у Мадриду, а не би требало на терен да изађе прије 15:30.
Душан Лајовић (Фото: nettenis.org) -
Душан Лајовић (Фото: nettenis.org)

Лајовић игра свој најбољи турнир ове године, јер је у прва два кола био бољи од боље рангираних тенисера Карена Хачанова и Ришара Гаскеа.

Душан се у Мадрид пласирао путем квалификација, гдје је у два кола, без изгубљеног сета, био бољи од Данијела Химено-Травера и Флоријана Мајера.

Затим је у првом колу 'почистио' са терена Руса Хачанова 6:3, 6:2, да би после фантастичним агресивним тенисом побиједио и француског тенисера Ришара Гаскеа и пласирао се у треће коло, нешто што није пошло за руком ни Виткору Троицком (испао у квалификацијама) ни Новаку Ђоковићу (испао у другом колу од Едмунда).

Дел Потро је, после пораза у полуфиналу Мајамија од Џона Изнера, направио малу паузу, па му је Мадрид први турнир послије месец и по дана, а такође и први турнир на шљаци ове године. Он је у првом колу, без већих проблема, савладао бх. играча Дамира Џумхура 6:3, 6:3.

Делпо и Дуци се састају први пут у каријери, а српски тенисер дефинитивно има шансе за тријумф.

"Див из Тандила" не воли да игра на шљаци, потребно му је више кретања, нешто што он не воли да ради, како и више одиграних удараца по поену, што његовом зглобу сигурно не одговара. Аргентинчев ручни зглоб је добро, самим тим се знатно побољшао и бекхенд, али он свакако не воли када је приморан да се често ослања на тај ударац.

Ту лежи шанса Лајовића, коме бекхенд не заостаје за форхендом. Против Гаскеа играо је феноменално, био је 'наложен', одлично се кретао, често извлачио на форхенд и 'распуцавао' се из свих позиција. Душан мора да форсира Делпов бекхенд, да што више лопти шаље на ту страну и да покуша да га натера на неке ниске слајсеве, нешто што му не одговара.

Све у свему, Хуан Мартин је и даље фаворит, али не толики колико јавност мисли. Сви који Лајовићев тенис прате нешто дуже рећи ће да је крајње време да он покаже сав таленат који посједује, а гдје другде него на својој омиљеној подлози. Било како било, Душане, срећно!