latinica  ћирилица
10/05/2018 |  08:05 ⇒ 11:50 | Аутор: РТС

Размјена ватре на Голанској висоравни, сирене за узбуну у Израелу (ВИДЕО)

Сирене за ваздушну опасност чуле су се на Голанској висоравни, а израелска војска упозорила је становнике те области да остану у својим кућама, пошто су Сирија и Израел размијенили ватру пројектилима. Снимци са сиријске стране показују салву пројектила испаљених из вишецјевних бацача.

Сирене су се зачуле недуго пошто су сиријски државни медији јавили да је израелска војска испалила пројектиле на сиријске снаге непосредно прије поноћи.

 Израелска војска убрзо је саопштила да је са положаја иранске Револуционарне гарде у Сирији испаљено двадесетак пројектила ка израелским снагама на Голанској висоравни, као и да је дјеловала противракетна одбрана.

Медији у Израелу јавили су да војска те државе испитује шта се заиста догодило, али да за сада нема чврстих информација.

Израелска војска је већ данима у стању приправности после серије ваздушних удара снага те државе на Сирију, али и прилично напете ситуације која влада на Блиском истоку након одлуке америчког предсједника Доналда Трампа да се САД повуку из нуклеарног споразума са Ираном.