latinica  ћирилица
09/05/2018 |  18:29 | Аутор: СРНА

Активости у вези са продајом акција неких предузећа - дио плана ИРБ-а

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да су активности у вези са продајом акција неких предузећа у Српској дио плана који спроводи Инвестиционо-развојна банка у овој години.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

"Нисмо сигурни да ли ће те активности бити реализоване. То је само план ИРБ-а који је Влада подржала. То је дио укупне привредне активности коју спроводимо", рекао је Ђокић новинарима у Угљевику одговарајући на питање да ли је намјера Владе Српске да прода акције 14 предузећа Републике Српске.

Он је навео да је циљ да кроз власничку трансформацију прођу сва предузећа која је нису прошла и да другачијом организацијом буду пронађени начини за њихов квалитетнији рад.

"Успјели смо да очувамо знатан број државних предузећа, учинили смо их стабилним и сада је вријеме да се њихове акције могу понудити. Али, и даље остаје да за стратешка предузећа одлуке при евентуалној продаји капитала доноси Народна скупштина Републике Српске на основу посебног програма Владе Српске", напоменуо је Ђокић.

Он је рекао да ће нека од тих предузећа продавати ИРБ посредством берзе.

"Желимо да сваки такав трансфер акција буде у фунцији побољшања ситуације у тим предузећима", рекао је Ђокић.