latinica  ћирилица
07/05/2018 |  15:21 | Аутор: СРНА

БЛ- Извршио самоубиство у притвору

У просторијама за задржавање лица лишених слободе у Полицијској управи Бањалука данас је пронађено тијело Б.В. (39) из Бањалуке, саопштено је из бањалучког Окружног јавног тужилаштва.
ПУ Бањалука - Фото: РТРС
ПУ БањалукаФото: РТРС

Тијело је пронађено у 6.20 часова, увиђај је обавио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука заједно са специјалистом судске медицине Миланом Срдићем и припадницима Полицијске управе Бањалука.

Полиција је приликом хапшења лица Б.В. утврдила да има 2,19 промила алкохола у организму.

Тужилац је наложио обдукцију тијела, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.

Б.В. је ухапшен након пријаве да је суграђанину Ј.Б. (49) нанио повреду главе одређеним предметом.

Из Полицијске управе Бањалука у саопштењу наводе да је Б.В. самоубиство вјешањем извршио у просторијама за задржавање лица лишених слободе у овој управи.

Полицијски службеници ПУ Бањалука јуче су поступили по запримљеној пријави да је тридесетдеветогодишњак из Бањалуке који је од раније познат полицији, летвом нанио повреде главе четрдесетдеветогодишњаку, због чега је ухапшен.

"Лице лишено слободе је, у складу са нормативним актима који регулишу поступање са приведеним, доведеним, задржаним и лицима лишеним слободе, задржано, а прије тога је провјерено да у просторије за задржавање није унесено ниједно средство погодно за самоповређивање, међутим и поред предузетих превентивних мјера лице је извршило самоубиство користећи постељину, која је обавезни дио опреме просторије у складу са нормативним актима који регулишу ову област", наводи се у саопштењу.